SZÁLLODAIGAZGATÓNK ÜDVÖZLŐ LEVELE

Kedves Vendégünk!

Szeretettel üdvözlöm a Velence Resort & Spa valamennyi munkatársa nevében. Köszönöm, hogy választása szállodánkra esett.
Bízom benne, hogy szolgáltatásainkkal hozzá tudunk járulni pihenése teljességéhez. Kívánom, hogy tapasztalja meg szállodánk személyzetének figyelmes törődését, szobáink kényelmét.
Éttermeink a nap minden szakában ínycsiklandó falatokkal várják. Szállodánk gasztronómiai választékában biztosan talál kedvére való ételeket, akár a nemzetközi, akár a hagyományos magyar konyha híve, vagy vegetáriánus. Kérésre biztosítjuk a laktóz- és gluténmentes, vagy diabetes étkezés feltételeit is. A finom ételek mellé szeretném figyelmébe ajánlani környékünk kiváló borait.
Töltődjön fel a páratlan Velencei-tavi panorámával, élvezze élményfürdőnket, gyógyvizes medencéink jótékony hatását, füvesített strandunkat a forró nyári napokon. Szülessen újjá wellness részlegünk pihentető, kényeztető kezeléseinek köszönhetően, térjen vissza újult erővel a rohanó hétköznapok világába.
Élje át gyermekeivel közösen az alkotás, a mozgás és a szórakozás örömét változatos, tartalmas animációs programjainkon.
A Velencei-tó és környéke számtalan programlehetőséget tartogat a természet kedvelőinek, a kulturális programok iránt érdeklődőknek. Ha aktív kikapcsolódásra vágyik, fedezze fel a tókörnyék nevezetességeit két keréken!
A Velence Resort & Spa kiemelten gyermekbarát szálloda, ahol a legkisebb vendégekre is gondoltunk. Számukra alakítottuk ki a Hempergőt, ahová bármikor betérhetnek szüleikkel; az ötletes, játékos elemekkel működő gyermekmedencét, a háromszintes Dzsungel játszóházat, a Játékszigetet, a tóparton található játszóteret.
Ele-Fülöppel és Ele-Fannival, szállodánk kabala figuráival életnagyságban naponta találkozhatnak. Kiemelt időszakban az esti Mini Discoban is együtt táncolnak a gyerekekkel.
Kedves Vendégünk!
Kiadványunk összeállítása során igyekeztünk hűen bemutatni Önnek szállodánk sokrétű szolgáltatásait, a tókörnyék látnivalóit, programlehetőségeit. Kívánjuk, hogy vegye hasznát, pihenése teljes, és felejthetetlen legyen.
Kérem, ossza meg velünk kellemes élményeit vendégkönyvünk lapjain, ha pedig nem tudtunk volna mindenben megfelelni elvárásainak, mondja el nekünk szóban építő jellegű észrevételeit.
Munkatársaim nevében kellemes pihenést kívánok!

Bársony Péter
szállodaigazgató

ÁLTALÁNOS INFORMÁCIÓK

Szállodánk egy több részből álló, hosszan elnyúló komplexum; épületeink közvetlenül a Velencei-tó partján fekszenek.
A főépület (1. épület) földszintjén kapott helyet a recepció, mellette a Papa’s Bár. A szálloda félpanziós étkezést biztosító „Velence” étterme, ezen kívül egy, a nap 24 órájában elérhető játszószoba, a Hempergő és a „levegőben” elhelyezkedő hálós játszótér, az első emeleten találhatók. A főépületben kaptak helyet fürdőkádas Deluxe szobáink, valamint két légterű, tópanorámás Deluxe lakosztályaink.
A főbejárattal szemben állva baloldalt található a 2. épület. Itt találhatók a Standard szobák, a zuhanykabinos Superior szobák, az összenyitható szobák, a nagyobb alapterülettel rendelkező, fürdőkádas Superior plus szobák, valamint a 2 hálószobás, nappali-konyha résszel rendelkező lakosztályok.
Az egyes épületrészeket zárt folyosó köti össze egymással, az 1. emeleten.
Ezen a folyosón keresztül juthatnak el a Sanse Café & Restaurant éttermünkbe. További információt vendéglátó egységeinkről a tájékoztató külön fejezetében olvashatnak.
Az átjárón tovább haladva közelíthető meg a Játékbirodalom, ami magában foglalja a Játékszigetet, a két korosztály részére kialakított Dzsungel játszóházat és az animációs programok helyszínét, az Ele-klubot. A folyosón haladva elérjük a kétszintes, 3.600 m2 területű élményfürdőt. A fürdőben bel- és kültéri élménymedencék, gyógyvizes medencék, gyerekmedencék, szauna park, kényeztető masszázsok, szépítő test- és arckezelések szolgálják a teljes kikapcsolódást, feltöltődést.
A szobába történő bejutást, illetve az egyes épületrészek között történő közlekedés lehetőségét a chippel ellátott karszalag biztosítja, amit érkezéskor kaptak recepciós kollégáinktól. Kérjük, a karszalagot a tartózkodás teljes ideje alatt viseljék; távozáskor recepciós kollégáink segítenek annak levételében.
A bejelentkezés során kapott szobakártya kizárólag a szoba áramellátását biztosítja, egyéb funkciója nincsen. A chip értéke 2.000 Ft. A karszalag, vagy a chip esetleges sérülését kérjük haladéktalanul szíveskedjen jelezni recepciós kollégáinknak. Amennyiben a chip elutazáskor nem kerül vissza a szálloda recepciójára, úgy annak értékét szobaszámlájára terheljük.
Szeretnénk még felhívni figyelmüket, hogy szállodánkban az Önök biztonsága érdekében kamerarendszer működik.
Munkatársainkkal azon dolgozunk, hogy az Önök pihenése minél kellemesebben teljen. Kérjük, bármilyen észrevétel, kérdés esetén forduljanak bizalommal recepciós kollégáinkhoz személyesen, vagy a 903-as telefonszámon.

NYITVATARTÁS

Szállodai recepció 

Szállodai recepciónk 24 órás nyitvatartással üzemel. Kérésével, problémájával bármikor bizalommal fordulhat munkatársainkhoz, akik készséggel állnak rendelkezésére. (903-as mellék)

SPA recepció 

Fürdőnk földszintjén található SPA recepciónk 10:00-18:00 óra között tart nyitva. Kozmetikai- és testkezelésekre, illetve masszázsokra történő időpont-egyeztetésben, foglalásban SPA recepciós kollégáink állnak rendelkezésére. (971-es mellék)

Fürdő 

Szállóvendégeink részére a fürdő földszinti és emeleti része, valamint a kardio terem reggel 8:00 órától vehető igénybe. A fürdő minden nap 8:00 órától 20:00 óráig látogatható. (971-es mellék)

Strand 

Tóparti strandunk szezonálisan, június 1-től augusztus 31-ig  üzemel, az időjárás függvényében.

Sanse Café & Restaurant és Chef’s Bistro

A Sanse Café & Restaurant és terasza 210 vendég befogadására alkalmas, ahol változatos kínálat, magyar és a nemzetközi konyha ízei, vegetáriánus ételek, grillspecialitások és pizzasütő kemencénk finomságai várják. Alkoholmentes italaink mellett gazdag bor- és pálinkakínálatból, különlegességekből választhat. (957-es mellék)
Naponta: 7:00-21:00 óra között
Reggeli: 07:00-10:30 óra között
Ebéd: 12:00-15:00 óra között
Vacsora: 18:00-20:30 óra között

Papa’s Bar 

A Papa’s Bar nyugodt környezetet biztosít egy kellemes családi, baráti beszélgetéshez. Gazdag kávé-, tea-, üdítő- és alkoholos ital kínálatból választhat. Kóstolja meg különleges koktéljainkat is!
Naponta: 09:00-23:00 óra között

Szobaszerviz 

Szobaszerviz szolgáltatásunk 7:00-23:00 óráig igényelhető a 957-es melléken.
Szolgáltatásunk keretében étel- és italrendelést áll módunkban teljesíteni. Ételrendelést legkésőbb 20:00 óráig, italrendelést legkésőbb 23:00 óráig áll módunkban elfogadni.

Hempergő 

A recepció felett található Hempergő 24 órán keresztül elérhető legkisebb Vendégeink és szüleik részére, önálló ételmelegítési, valamint pelenkázási lehetőséggel.

Hálós játszótér

Szállodánk lobbyjában, a Hempergő mellett, a „levegőben” található a hálós játszótér, ami 24 órán keresztül elérhető.

Dzsungel játszóház 

A Dzsungel játszóház naponta 8:00-21:00 óra között áll a gyerekek rendelkezésére.

Játéksziget 

Gyerekfelügyelet és kreatív játszóház minden nap  10:00-12:00 óra és 14:00-17:00 óra között áll legkisebb Vendégeink rendelkezésére.
Felhívjuk Vendégeink figyelmét, hogy a Játékszigetre a belépés kizárólag pamut zokniban lehetséges. Alsó korhatár a betöltött 3 év.

Ele-Fanni szépségkuckója 

A wellness részleg első emeletén, előzetes bejelentkezés alapján, naponta 9:00-17:00 óra között várja a 2-12 év közötti kislányokat Ele- Fanni szépségkuckója. Amíg a szülők pihennek, a kislányokkal animátor foglalkozik.

SZOLGÁLTATÁSOK, HASZNOS INFORMÁCIÓK A-Z

Adapter

Szállodánk recepcióján különböző átalakító adapterek igényelhetőek térítésmentesen. Kérjük igény esetén hívja a 903-as melléket!

Ajándéktárgyak

Ajándéktárgyak vásárlására a szállodai, valamint – korlátozott választékban – a SPA recepción biztosítunk lehetőséget Vendégeink részére. Kérjük, forduljon kollégáinkhoz bizalommal!

Ajándékutalvány

Amennyiben Ön szeretné meglepni családtagjait, üzleti partnereit, szállodánkban többféle ajándékutalvány vásárolható. Címletes utalványok vásárolhatók a hotel és SPA recepción 2 000, 5 000, 10 000 és 50 000 Ft-os címletekben.  További ajándékutalvány ötleteket weboldalunkon, az Ajánlatok menüpont alatt talál.

Akadálymentesítés

Mozgáskorlátozott Vendégeink részére a 2. épület földszintjén alakítottunk ki akadálymentesített szobát. Onnan a főépület, étterem és fürdő is lifttel könnyedén megközelíthető.

Animáció

Változatos animációs programokkal várjuk a gyerekeket a hét valamennyi napján, 10:00-12:00 óra és 14:00-17:00 óra között,
Esti, szórakoztató animációs programkínálattal a hétvégéken és kiemelt időszakban találkozhatnak Vendégeink.

Arc- és testkezelés

Arc- és testkezelések széles választékát kínáljuk wellness részlegünk emeletén. Kezelésekre a spa recepción tud időpontot foglalni (971-es mellékszámok). Tájékoztatót a kezelésekről a hotel és a wellness részleg földszintjén és emeletén, valamint az átkötő folyosón kialakított szórólap tartókban talál.

Autóbérlés

Amennyiben autót szeretne bérelni, kérjük, hívja recepciónkat a 903-as melléken!

Ágyelő

A szobai berendezésekkel igyekeztük az Ön kényelmét maximálisan figyelembe venni. Amennyiben Önnek szüksége van mosható ágyelőre, kérjük, jelezze a recepción (903-as mellék)!

Ágynemű bekészítés

Alap bekészítésként személyenként 1 db paplan, 1 db nagypárna, 1 db kispárna és 1 db pléd található a szobában. A bekészítésen felül kérésére toll, szivacs, vagy antiallergén ágyneműt, illetve plusz takarót biztosítunk. Kérjük, hogy igényét a recepción szíveskedjen jelezni (903-as mellék)!

Ágyneműcsere

Tájékoztatjuk, hogy szállodánkban 3 naponta történik ágynemű csere. Ha Ön ennél többször kívánja ágyneműjét cseréltetni, kérjük, hogy igényét a recepción jelezze (903-as mellék)!

Babaágy

0-3 év közötti Vendégeink számára hálós utazóágyat és fa babaágyat biztosítunk.

Bankautomata

A közeli Velence Korzó épületében OTP bankautomata üzemel. A legközelebbi, készpénz befizetésre alkalmas bankautomata a gárdonyi OTP fióknál található (Gárdony, Szabadság u. 18.).

Bár

A Papa’s Bar nyugodt környezetet biztosít egy kellemes családi, baráti beszélgetéshez. Gazdag kávé-, tea-, üdítő- és alkoholos ital kínálatból választhat. Kóstolja meg különleges koktéljainkat is! ​​​​​​​

Bébiétel

Kérésre reggelinél és vacsoránál is biztosítunk bébiételt. Aktuális kínálatunkról a szíveskedjenek a 957-es melléken érdeklődni!

Bébiétel melegítés

Bébiétel melegítés a recepció feletti Hempergőben korlátlanul biztosított. Az étteremben és a Játéksziget közelében található baba-mama szobában kizárólag nyitvatartási időben lehetséges a bébiétel melegítés. Korlátozott mennyiségben rendelkezésre áll cumisüveg melegítő is. Kérjük, érdeklődjön a recepción (903-as mellék)!

Bébiszitter, gyermekfelügyelet

Igény esetén, térítési díj ellenében és szabad kapacitás függvényében egyéni gyermekfelügyeletet, illetve csoportos babafelügyeletet biztosítunk (1-3 éves korig). A csoportos babafelügyelet hétköznap 13:00- 14:00 óra között igényelhető, helyszíne a Játéksziget. Maximum létszám 5 fő. Kérjük, hogy szándékát minimum egy nappal korábban szíveskedjen jelezni a hotel recepcióján (903-as mellék)!

Cipőtisztítás, cipőkanál

Cipőtisztító gépet a lobbyban, a bejárat mellett találnak Vendégeink. A szobában, a bekészítés részeként, cipőápoló eszköz és cipőkanál található.

Csomaghordás

Csomaghordásra vonatkozó igényét kérjük, szíveskedjen jelezni a szálloda recepcióján (903-as mellék)!

Csomagmegőrzés

A csomagok tárolására a földszinti csomagszobában nyílik lehetőség. Igényével forduljon a recepció munkatársaihoz (903-as mellék)!

Day Spa

2 fős privát wellness részünk külön térítés ellenében, előzetes időpont egyeztetéssel vehető igénybe. Kétszemélyes jacuzzi kád, kombinált finnszauna vagy infra kabin, pihenő rész áll Vendégeink rendelkezésére. Időpont egyeztetéshez kérjük, forduljon kollégáinkhoz személyesen a SPA recepción, illetve telefonon a 971-es melléken.

Diétás konyha, allergén étkezés

Amennyiben Önnek diétás ételek fogyasztása szükséges (laktóz-, gluténmentes, diabetes, stb.), és ezt foglaláskor nem jelezte előre, kérjük, szíveskedjen igényét haladéktalanul jelezni a recepción, hogy kollégáink időben és megfelelő minőségben tudják Önnek elkészíteni a kívánt ételeket (903-as mellék).

Dohányzás

Szállodánk füstmentes szálloda. Dohányozni kizárólag a kijelölt területeken lehetséges, valamint a szobák erkélyén. Igény esetén hamutálat biztosítunk, kérjük, hívja a recepciót (903-as mellék)! Megértését köszönjük!

Dress code – Ruházat, öltözék

Kérjük, hogy a Sanse Café & Restaurant éttermünkben a vacsorához elegáns, reggelihez pedig hétköznapi viseletben jelenjen meg! A Papa’s Bár területén kérjük, száraz ruhában (hétköznapi viselet vagy fürdőköpeny) foglaljon helyet! A Chef’s Bistro-ban fürdőköpenyben is tartózkodhat.

Dzsungel játszóház

A játékszigetnél található háromszintes Dzsungel játszóház elsősorban a kisiskolás korosztály számára jelent kalandos szórakozást. Függőhíd, boksz zsákok, bóják, szivacs figurák, egyensúlyfejlesztő forgó hengerek, műanyag csúszda és színes műanyag labdákkal töltött medence várja a gyerekeket. A kisebbek a külön elhelyezett színes játszó házikóba bújhatnak, vagy felülhetnek az állatfigurák hátára.
A Dzsungel játszóház mini változata a legkisebbek számára készült, ügyességi- és logikai játékokkal, mászófallal, csúszdával. A két részt csúszdával kötöttük össze.
A Dzsungel játszóház naponta 8:00-21:00 óra között áll a gyerekek rendelkezésére. Kizárólag szülői felügyelet mellett használható, pamut zokni használata kötelező!

Ele-Fanni szépségkuckója

A wellness részleg első emeletén, előzetes bejelentkezés alapján, naponta 9:00- 17:00 óra között várja a 2-12 év közötti kislányokat Ele-Fanni szépségkuckója. Amíg a szülők pihennek, a kislányokkal animátor foglalkozik. A szépségkuckó szolgáltatásai: gyermekmegőrzés hercegnői körülmények között (időtartama kb. 1 óra), ajándék tüllszoknya minden kislánynak, frizura készítés, melyhez hajgumit, hajcsatot, pántot vagy koronát választhatnak, csillámtetoválás, csillámos körömlakkozás, önálló szépítkezési lehetőség Ele-Fanni játékaival. A kislányok a választott hajgumit, hajcsatot, pántot vagy koronát megtarthatják.
Időpont foglalás: 971-es melléken

Ele-Fülöp és Ele-Fanni

Szállodánk kiemelten család- és gyermekbarát. Nem csak szolgáltatásainkkal és a megfelelően kialakított környezettel, hanem kabalafiguráinkkal, Ele-Fülöppel és Ele-Fannival is kedveskedünk legifjabb Vendégeinknek.
Ele-Fülöp és Ele-Fanni a gyermekmedence és a Játéksziget falán, valamint ajándéktárgyainkon is látható. Személyesen minden reggel jelenik meg, kiemelt időszakban és hétvégéken emellett még az esti Mini Discoban is együtt táncol a gyerekekkel.
Ele-Fülöp és Ele-Fanni plüssfigura formájában megvásárolható a hotel és spa recepción.
Ha szeretné, hogy gyermekét Ele-Fülöp, vagy Ele-Fanni köszöntse fel születés-, vagy névnapján, erre is van lehetőség. Bővebb információt, felvilágosítást szállodánk animátoraitól, illetve recepciós kollégáinktól kérhet (903-as mellék)

Ele-klub

Animációs programjaink helyszíne az Ele-klub, ahol szállodánk animátorai várják a gyerekeket. A fürdőbe vezető folyosón, az átjáró ajtó után balra fordulva található. Animációs programjainkról a plakátokon és a kihelyezett szórólapokon kapnak tájékoztatást.

Elsősegély

Ha elsősegélyre, gyógyszerre vagy orvosi segítségre van szüksége, kérjük, hívja a recepciót (903-as mellék)!

Elutazás időpontja

Az alapszolgáltatás részeként az elutazás napján 11:00 óráig biztosítjuk a szállodai szoba igénybevételét. Kérjük, hogy az elutazás napján délelőtt 11:00 óráig szíveskedjen a szobát elhagyni (csoportok esetén 10:00 óra)!
Amennyiben tovább szeretne maradni, szabad kapacitás függvényében és felár fizetése mellett lehetősége van a szobát igénybe venni. Kérjük, hogy a hosszabbítás lehetőségéért forduljon a recepcióhoz (903-as mellék)! Ha csomagajánlata késői kijelentkezést tartalmaz, a hosszabbítás felára nem vonatkozik Önre.
Amennyiben wellness részlegünket a szobából történő kijelentkezés után is szeretnék igénybe venni, kedvezményes felár ellenében lehetőséget biztosítunk rá. A részletekről, kérjük, érdeklődjön recepciónkon!

Elveszett tárgyak

Elveszett tárgyak esetén, kérjük, vegye fel a kapcsolatot recepciós kollégáinkkal (903-as mellék)! Amennyiben az elveszett tárgy megkerül, személyesen átvehető a szálloda recepcióján, vagy a postai költség átutalását követően, utánvéttel tudjuk címére postázni.

Energiatakarékosság, környezetvédelem

Szállodánk nagy figyelmet fordít a környezetvédelemre és az energia-takarékosságra.
A mosoda kiválasztásánál ügyeltünk, hogy környezetbarát mosodát válasszunk. Tisztítószereink beszerzésénél kiemelkedő szempont a biológiailag lebomló, környezetkímélő tisztítószerek használata. A konyhai és egyéb hulladékot szelektíven gyűjtjük és a hulladék szelektív elszállítása is megoldott.
Kérjük, hogy a szobai világítás bekapcsolásához, illetve a fűtés-hűtés üzemeltetéséhez helyezze kulcskártyáját a bejárati ajtó melletti nyílásba. A hűtés-fűtés csak zárt erkélyajtó esetén működik. Távozáskor, kérjük, vegye ki kulcskártyáját!
A világ szállodáiban naponta nagyon nagy mennyiségben mossák ki feleslegesen a törölközőket. Gondoljon arra, hogy ezzel milyen mértékben szennyezzük környezetünket, terheljük a Földet. Kérjük, gondoljon erre, amikor törölközőjének cseréjét kéri! A törölközőtartón hagyott törölköző azt jelenti: nem kérek cserét. Ha törölközőcserét kér, kérjük a használt törölközőket dobja a padlóra!

Esernyő

Amennyiben Önnek esernyőre van szüksége, kérésével forduljon a recepció munkatársaihoz (903-as mellék)!

Ébresztőszolgálat

Igényével, kérjük, forduljon kollégáinkhoz a szállodai recepción (903-as mellék)!

Érkezés

Egyéni Vendégeink számára 15.00 órától biztosítjuk a szobák átvételét. A recepcióval előre egyeztetve, felár fizetése ellenében, szabad kapacitás függvényében korábbi érkezés is lehetséges. A feltételekről, részletekről kérjük, érdeklődjön a recepción (903-as mellék)!

Éttermek

Szállodánkban az alábbi vendéglátó egységeket üzemeltetjük:
Sanse Café & Restaurant
Chef’s Bistro
Papa’s Bar

Fénymásolás, nyomtatás, fax küldése

Fénymásolás, nyomtatás, illetve fax küldése a szálloda recepcióján lehetséges. Árakkal kapcsolatban a recepció munkatársai adnak felvilágosítást személyesen vagy a 903-as melléken.

Fizetőeszközök

Szállodánkban és a komplexum teljes területén kizárólag kártyás fizetés lehetséges. Elfogadunk –bankkártyát, hitelkártyát (Mastercard, Maestro, Visa), továbbá saját névre szóló – K&H, MBH, OTP Széchenyi Pihenőkártyát.

Fürdőköpeny

A szobákba fürdőköpenyt készítettünk be, amelyet Vendégeink térítésmentesen használhatnak a szálloda, a strand és a fürdő területén. Gyermekek részére 7 éves kortól készítünk be fürdőköpenyt.

Gyermekbarát eszközök

A szülők nyugalma és a legkisebb Vendégeink kényelme és biztonsága érdekében az alábbi baba- és gyermekbarát eszközöket biztosítjuk térítésmentesen, melyek igényléséért, kérjük, forduljanak a recepció munkatársaihoz (903-as mellék): hálós kiságy, fa babaágy, babakád, babakád tartó állvány, gyermekágynemű, bili, WC-ülőke, fellépő, kerékpárülés, csúszásgátló fürdő- és fürdető kádhoz, cumisüveg melegítő, digitális lázmérő, vakdugó, orrszívóhoz csatlakoztatható porszívó, éjszakai fény, etetőszék, zárt, fedeles pelenkatartó, leesésgátló. A felsorolt eszközök korlátozott mennyiségben állnak rendelkezésre. Kérésre, szintén korlátozott mennyiségben biztosítunk evőeszközt és tányért.
A recepción térítés ellenében bérelhető eszközök: sport babakocsi, iker babakocsi, vízszintesen dönthető babakocsi, bébiőr, babahordozó.

Gyermekbirodalom

Az átkötő folyosóról nyílik Ele-Fülöp és Ele-Fanni gyermekbirodalma, a Játéksziget, a Dzsungel-ház, valamint animációs programjaink helyszíne, a Játéksziget mellett működő Ele-klub.

Gyógyszertár

A szállodához legközelebbi gyógyszertár a Szakorvosi Rendelőintézet épületében található. (Cím: 2481 Velence, Balatoni út 65., Telefonszám: 06-22/589 524)
Nyitvatartása: hétfőtől péntekig 8:00-20:00
szombaton 8:00-14:00

Gyógyvíz

A fürdő gyógyvize ásványi sókban gazdag, leginkább a Gellért és a Széchenyi fürdő vízéhez hasonló. Ásványi anyag tartalma fokozza a szervezet ellenálló képességét, élénkítő és általános erősítő hatással van a szervezetre és a közérzetre, emellett speciálisan is alkalmas különféle egészségügyi problémák kezelésére: degeneratív gerinc és ízületi betegségek: meszesedés, kopásos ízületi betegségek, köszvény, ínhüvelygyulladás, idült izomfájdalom, teniszkönyök.
Baleseti ortopédiai, idegsebészeti műtétek rehabilitációja: porckorongsérv műtét utáni állapot, balesetek után kialakult mozgásszervi elváltozások.
Idült gyulladásos nőgyógyászati kórképek, meddőség egyes formái, klimax.
Érszűkület, keringési zavarok.
Inhalatóriumban: asztmás, idült hörghurutos panaszok kezelése

Hajszárító

Főépületi (1. épület) fürdőszobáinkban kézi hajszárító, 2-es épületünkben található szobáink fürdőszobájában beépített, kétfokozatú hajszárító található. Utóbbi esetében használat közben a kapcsolót folyamatosan nyomva kell tartani.

Hálós játszótér

A recepció felett a „levegőben” látható a hálós játszótér, ami 14 éves korig nyújt élményt a gyerekeknek. A hálóval minden oldalról körbevett játszóban függő labdák, rögzített és lengő mászóháló, fészekhinta, függő, hálós alagút garantálja a gyerekek szórakozását, játékos mozgásfejlesztését. Szülői felügyelet mellett a két külön részben 3-3 gyermek játéka biztosítható. Megközelíthető a recepció felett található Hempergő irányából. Zokni használata kötelező!

Háziállatok

Szállodánkban háziállat bevitelére nincs mód. Megértésüket köszönjük!

Hempergő

Három év alatti gyermekek játszóhelye a Hempergő, a hotel recepció felett található. Színes, mesés környezet, matatófal és sok-sok játék várja a legkisebbeket és szüleiket egész nap. Gyermekfelügyelet, egyéb, szervezett program ezen a helyen nincs.

Hőmérséklet-szabályozás

Szállodánk minden helyisége légkondicionált. A szobákban a hűtés-fűtés abban az esetben működik, ha kulcskártyáját behelyezi a bejárati ajtó melletti panelba. A hűtés-fűtést egyedileg szabályozhatja a szobában található termosztáttal, mellyel +/- 3 fok változtatására van lehetőség. Az ablakok kinyitásával a hűtés-fűtés leáll. Amennyiben a szobai termosztát kijelzője nem reagál a kézi átállításra, vagy bármilyen segítségre van szüksége a hőmérséklet beállításával kapcsolatban, kérjük, hívja a 903-as melléket!

Internet

Szállodánk valamennyi közösségi terében, és a szobákban WIFI elérés biztosított, melynek használata díjtalan. A VRS megjelöléssel kezdődő, számozott hálózatokra jelszó nélkül lehet csatlakozni.

Íróeszköz, jegyzetfüzet

Íróeszköz és jegyzetfüzet, továbbá levélpapír és boríték a szobai íróasztalon elhelyezett mappában található.

Játéksziget és kreatív játszóház

Naponta 10:00-12:00 és 14:00-17:00 óra között látogatható, alsó korhatár 3 év. Pamut zokni használata kötelező!

Játéksziget házirend

Nyitvatartás:

Naponta 10:00-12:00 és 14:00-17:00

A nyitvatartás időpontját, kérjük, szíveskedjenek pontosan betartani! Együttműködésüket köszönjük!
Vendégeink az alábbi feltételek mellett vehetik igénybe a Játéksziget szolgáltatásait:
A Játéksziget egészséges gyermekeknek biztosítja a játék örömét, lázas, beteg, lábadozó gyermeket – a többi gyermekre való tekintettel – nem áll módunkban fogadni.
A Játéksziget gyermekek és felnőttek számára is – higiéniai okok miatt – felöltözve (nem köntösben) és pamut zokniban (a nylon zokni nem elfogadott) látogatható.
Csak szobatiszta gyermeket áll módunkban fogadni. Bármilyen élelmiszer behozatala és fogyasztása – beleértve a gyümölcsöt is – a Játéksziget területén TILOS!
A gyermek alsó életkori határa a betöltött 3 év.
Szíveskedjenek tájékoztatni a gyermekfelügyelőt a gyermek esetleges tartós betegségéről, érzékenységéről, allergiájáról.
A Játékszigeten elhelyezett játékok az itt játszó gyermekeknek okoznak örömet, kérjük, távozáskor ne vigyék ki! A gyermekek saját játékaikat – a félreértések elkerülése végett –  ne hozzák be!
Kérjük a kedves szülőket, nagyszülőket, kísérő személyt, családtagot, hogy minden esetben szíveskedjenek megadni elérhetőségüket, hogy szükség esetén azonnal értesíteni tudjuk Önöket! Kérjük, hogy tartózkodjanak elérhető távolságon belül, amíg gyermekük a Játékszigeten játszik!
Kísérő családtagot, felnőtteket a Játékszigeten – átmenetileg – nem áll módunkban fogadni.
Amennyiben a gyermek saját magára és mások testi épségére veszélyes tevékenységet folytat és ezt felszólításra sem hagyja abba, a gyermekfelügyelő azonnal értesíti a hozzátartozókat, valamint jogában áll haladéktalanul kizárni a gyermeket a szolgáltatás igénybevételéből.
A Játéksziget igénybevételének feltétele a gyermekregisztrációs forma-nyomtatvány kitöltése.

Játszótér a parkban

Játszóterünk hintával, csúszdával, libikókával, mozgás-fejlesztő játékokkal várja a gyerekeket a strand területén, az étterem terasz mellett. A játszótér saját felelősségre, kizárólag felnőtt felügyelete mellett használható.

Kardio terem

Kardio termünk a fürdő részleg földszintjén, a SPA recepció mögött helyezkedik el, használata Vendégeink részére térítésmentes. A kardio terem a fürdő nyitvatartási ideje alatt használható.

Kávé-, teabekészítés

Vendégeink kényelméért vízforralót, valamint kávé- és tea filtereket készítünk be minden szobába, térítésmentesen. Kérjük, a vízforralót kizárólag vízforralásra használják!
Munkatársaink a készlet feltöltését naponta végzik.

Kerékpárkölcsönzés

Kerékpárbérlésre – korlátozott mennyiségben – a szállodai recepción, térítés ellenében van lehetőség. Felnőtt és gyermek kerékpárok bérelhetők. Bukósisak térítésmentesen igényelhető a szállodától bérelt kerékpárokhoz. Kerékpáros térkép a Velencei-tó környékének kerékpáros útvonalairól díjmentesen kérhető recepciós kollégáinktól.

Kozmetika

Kezelésekre a földszinten található SPA recepción, vagy telefonon, a 971-es melléken tud időpontot foglalni. Részletes tájékoztatót a szobában elhelyezett szórólapon, vagy a hotel és a wellness részleg földszintjén és emeletén, valamint az átkötő folyosón kialakított szórólap tartókban talál.

Masszázsok, arc- és testkezelések

Masszázs, arc- és testkezelések széles választékát kínáljuk wellness részlegünk emeletén. Kezelésekre a földszinten található SPA recepción, vagy telefonon, a 971-es melléken tud időpontot foglalni. Tájékoztatót a szobában elhelyezett szórólapon, vagy a hotel és a wellness részleg földszintjén és emeletén, valamint az átkötő folyosón kialakított szórólap tartókban talál.

Menetrendek

Az aktuális vasút, autóbusz és hajómenetrendekről kérjük, szíveskedjen a recepción érdeklődni (903-as mellék)!

Minibár

Minibár szolgáltatásunk kérésre elérhető. Többféle italcsomagot alakítottunk ki, alkoholos és alkoholmentes változatban is. Az italcsomagokra vonatkozó szórólapot bekészítettük a szobába. Igényét kérjük, jelezze a recepción (903-as mellék)

Mosoda, vegytisztítás, vasalás

Amennyiben igényli, hogy ruhaneműjét kitisztítsuk, kérjük, reggel 8:00 óráig szíveskedjen a szennyes ruhazsákba helyezve leadni a szállodai recepción, így tudjuk biztosítani, hogy ruháját – ruhatípustól függően – még aznap 18 óráig, de legkésőbb 24 órán belül visszakapja.

Mozi

A legközelebbi mozi lehetőség Székesfehérváron található, az Alba Plaza bevásárló és szórakoztató központban.
Címe: Cinema City Székesfehérvár, Palotai út 1.
Jegyrendelés telefonon: +36 40 600 600
Aktuális moziműsor és online jegyrendelés: www.cinemacity.hu
A recepció munkatársai készséggel állnak rendelkezésére (903-as mellék).

Orvos

Amennyiben gyógyszerre, elsősegélyre, vagy orvosi segítségre van szüksége, kérjük, jelezze a recepción (903-as mellék), vagy a fürdőben az uszodamestereknek!
A legközelebbi orvosi ügyelet a Balatoni út 65. szám alatti Szakorvosi Rendelőintézetben található.

Papucs

Frottír papucs igényelhető a recepción (903-as mellék). Kérjük, hogy a frottír papucsot a fürdőben ne használják! Megértésüket köszönjük!
Strandpapucs a szálloda fürdőrészlegében található földszinti üzletben vásárolható.

Parkolás

Kültéri parkolónkat térítési díj ellenében használhatják Vendégeink. Információért szíveskedjen a recepció munkatársaihoz fordulni (903-as mellék)!

Posta

Velence városban két Postahivatal üzemel hétfőtől péntekig: Velence, Fő tér 2., illetve Iskola utca 49. A recepció munkatársai készséggel állnak rendelkezésére (903-as mellék).

Pótágy

Standard, Superior és Deluxe szobáinkban 1 db, míg Superior plus típusú szobáinkban 2 db pótágy helyezhető el. Lakosztályainkban a nappali részen található kanapét alakítjuk pótággyá. Ezen felül a lakosztályokba legfeljebb plusz 1 db pótágy helyezhető el.

Programlehetőségek

A Velencei-tó és környéke számos kulturális és sportprogramot kínál, természeti látnivalókban igen gazdag. A szabadidős programlehetőségekről részletes ismertetőt a vendégtájékoztató programlehetőségeket bemutató fejezetében olvashat.

Recepciós szolgálat

Recepciónk 24 órán keresztül elérhető, ahol idegen nyelvet is beszélő munkatársunk várja Önt. Problémáival, észrevételeivel keresse recepciós kollégáinkat (903-as mellék)!

Spa – wellness

Kétszintes tópanorámás spa részlegünk 3.600 m2-en várja a vendégeket. A földszinten egy 30-32 °C-os vízhőmérsékletű, 0.9-1.2 m mélységű, változatos élményelemekkel felszerelt élménymedence található, mellette egy gyermekmedence, amelyet 2 korosztály számára alakítottunk ki. 4 éves korig a 0.3 m mélységű medencét ajánljuk, 4-től 8 éves korig a 0.6 m mélységű medencét. Fontos, hogy a legkisebbek számára kötelező az úszónadrág és az úszópelenka együttes használata és annak rendszeres cseréje. A víz hőmérséklete 32-34 °C.
A gyógyvizes medence hőmérséklete 36 °C, ásványi sókban gazdag, leginkább a Gellért és Széchenyi fürdő vizéhez hasonló. Az emeleten egy 34-36 °C-os tópanorámás jacuzzi, és egy élményelemekkel is ellátott tópanorámás gyógyvizes medence várja a vendégeket.
A Velencei-tó partján három kültéri medencét alakítottunk ki: egy úszásra is alkalmas élménymedencét sodrófolyosóval, amelynek mélysége 0.9-1.2 m, egy 25 méteres tanmedencét, valamint egy 34-36 °C-os vízhőmérsékletű kis élménymedencét. Ez utóbbi kettős funkcióval üzemel: nyáron forgatott vizű élménymedence, télen gyógyvízzel feltöltött, töltő-ürítő rendszerű medence.
Emeleti szauna parkunkban két finn és két infra szauna, két gőzkabin, egy kombinált fényterápiás bioszauna, és egy sókamra található, valamint jégkút, tepidárium, merülő medence, Kneipp-taposó. A szaunák használatáról, a szaunázás hatásairól, bővebb leírás weboldalunkon (www. velencespa.com), vagy a szaunák melletti falon található. Szaunaparkunk használatát 14 év feletti vendégeinknek, a sókamra használatát viszont minden korosztály részére javasoljuk.

Sport és játékeszközök

A főépület első emeletén 1 db ping-pong asztalt és 2 db csocsó asztalt helyeztünk el, amelyeket térítésmentesen használhatnak Vendégeink. Kérésre a hotel recepción ping-pong ütőt és labdát biztosítunk. A fentieken túl logikai, szórakoztató és ügyességi társasjátékok igényelhetők a szállodai recepción, szintén térítésmentesen. Recepciós kollégáink készséggel állnak Vendégeink rendelkezésére (903-as mellék).

Strand

Egyedülálló panorámával rendelkező, rendezett környezetű tóparti strandunk nyáron látogatható. A kültéri medencék mellett kijelölt helyen, vízimentő jelenlétében biztosítjuk a Velencei-tóban való biztonságos fürdőzést. Parkosított környezetben, színes napernyőket és napozóágyakat helyeztünk el az Önök kényelme érdekében. Kérjük, szíveskedjenek kiírásainkat figyelemmel kísérni!

Szauna lepedő

Vendégeink részére szaunalepedőt a spa recepción biztosítunk.

Számítástechnikai segítségnyújtás

Amennyiben számítástechnikai segítségre van szüksége, kérjük, hívja a recepciót (903-as mellék)! Segítségnyújtás időpontja: 09:00-18:00 óra.

Széf

A szobában lévő széfek térítésmentesen vehetők igénybe. Részletes leírást a széf használati útmutatójában olvashat.

Szobaszerviz

Szobaszerviz szolgáltatásunk 07:00-22:00-ig igényelhető a 957-es melléken.
Szolgáltatásunk keretében étel- és italrendelést áll módunkban teljesíteni. Ételrendelést legkésőbb 20:00 óráig, italrendelést legkésőbb 21:00 óráig áll módunkban elfogadni.
Amennyiben reggelijét a szobájában szeretné elfogyasztani, kérjük, hívja a 957-es melléket, és mi elkészítjük személyre szabott reggelijét.

Takarítás

A napi takarítást 08:00-16:00 óra között végezzük. Amennyiben Ön az adott napon más időpontban, vagy egyáltalán nem kér takarítást, kérjük, használja az erre a célra szolgáló, kilincsre akasztható kártyát! Abban az esetben, ha extra takarításra van szüksége, kérjük, hívja a recepciót (900- as mellék)!

Taxi rendelés – transzfer

Taxi rendelésért illetve transzferért kérjük, hívja a recepciót a 903-as melléken!

Telefon

A szobában található telefonkészülék kezelési tájékoztatóját a „Telefon használati útmutató” című fejezetben találja.

Telefontöltő

Szállodánk recepcióján különböző telefontöltők térítésmentes kölcsönzésére is lehetőséget biztosítunk. Igény esetén, kérjük, forduljon bizalommal kollégáinkhoz személyesen, vagy a 903-as melléken!

Tisztálkodási szerek kínálata

Minden  fürdőszobában sampon/tusfürdő és szappan  található, ezen kívül a Superior plus típusú szobák fürdőszobáiba – az Ön kényelme érdekében – samponként is használható tusfürdőt, zuhanysapkát, fültisztító pálcikát, kozmetikai korongot és egészségügyi tasakot készítettünk be. A recepción térítésmentesen igényelhető továbbá sampon, borotválkozó készlet és fogkefe fogkrémmel.

Törölközőcsere

Tájékoztatjuk, hogy szállodánkban 3 naponta történik a szobai törölközők cseréje. Amennyiben Ön ennél gyakrabban kívánja törölközőjét cseréltetni, kérjük, jelezze igényét a recepción (903-as mellék), vagy helyezze a cseréltetni kívánt törölközőt a fürdőszoba padlójára!

Tűzvédelem

Tűzriadó esetén kérjük, azonnal hagyja el szobáját, kövesse a menekülési útvonal jelző táblákat! A liftek használata tilos!

Vasalás

Kérésére kollégáink térítésmentesen készítik be a vasalót és vasaIódeszkát szobájába.

Varrókészlet

Varrókészletet a szobában, a beépített szekrényben helyeztünk el.

Virág

Virágcsokor rendelése esetén kérjük, hívja a recepciót (903-as mellék)

Velencei-tó

A Velencei-tó Magyarország második legnagyobb tava és hazánk kiemelt üdülőterülete. Gazdag természeti kincsekben és kulturális értékekben. A kulturális, szabadidős és sport programlehetőségekről részletes ismertetőt a tájékoztató utolsó pontjában olvashat.

Vendég észrevételek és panaszok szervezett kezelése

Felhívjuk figyelmét, hogy észrevételeivel, panaszaival recepciós kollégáinkhoz fordulhat a nap 24 órájában.

Wellness törölköző, szauna lepedő

Szauna lepedőket a wellness recepción biztosítunk. Strandtörölközőt érkezésre készítünk be a szobába. Kérjük, hogy a fehér színű, szállodai törölközőket ne vigyék át a fürdőbe! Köszönjük!

SPA TÉRKÉP

TV HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ SEGÉDLET ÉS CSATORNAKIOSZTÁS

Be- és kikapcsolás 

On/Off gomb a távirányítón.
Megjelenik az üdvözlés és nyelvválasztás a képernyőn. Kérjük, nyomja meg az „OK” gombot a távirányítón. A következő felirat jelenik meg a képernyőn:
“Enjoy our TV / Élvezze TV-nket”
Csatornaválasztáshoz a távirányító “P” gomb +/- jeleket vagy a középső kék gomb fel/le gombjait használja!

Tv szolgáltatásai 

Zene
Játékok

A ház szolgáltatásai 

Ébresztés: a beállításkor rögzített hangerő lesz érvényes ébresztéskor.
Kellemes szórakozást kívánunk!

A televízió csatornakiosztása kialakítás alatt van. Megértésüket köszönjük.

TELEFON HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ SEGÉDLET

Telefonhasználat 

Szobák hívása: előhívó nélkül szobaszám tárcsázása
Külső hívás: 0-s gomb megnyomása, majd körzetszám, illetve hívószám tárcsázása
Belső mellék hívása: kívánt mellék tárcsázása

Fontos mellékek 

Recepció 903
Fürdő recepció 971
Étterem (szobaszerviz) 957
Konferencia 920

Egyéb hasznos telefonszámok 

Rendőrség 107
Tűzoltóság 105
Mentők 104
Segélyhívó 112

Nemzetközi előhívók 

Ausztria 43
Csehország 420
Fehér-Oroszország 375
Franciaország 33
Horvátország 385
Lengyelország 48
Németország 49
Olaszország 39
Románia 40
Szerbia 381
Szlovákia 421
Szlovénia 386
Ukrajna 380
USA 1

LÁTNIVALÓK, PROGRAMLEHETŐSÉGEK,
AKTÍV KIKAPCSOLÓDÁS A-Z

Agárdi Parkerdő Sport és Szabadidő Központ 

Agárdon, lakóházakkal övezve, mégis megőrizve a maga természetességét terül el a város „ékszerdoboza”. Számos kikapcsolódási, aktív pihenési lehetőséget kínál az erdei futópálya, a futballpályák, a teniszpályák, és a játszótér. Emellett országos és nemzetközi találkozók, fesztiválok helyszínéül is szolgál.
Cím: 2484 Gárdony, Széchenyi utca

Agárdi Agárdi Almárium Pálinkabolt és Agárdi Bisztró

A világszerte híres Agárdi Pálinkafőzdében 38 féle többszörös díjnyertes pálinka- és párlatkülönlegesség reprezentatív környezetben, tárlatvezetéssel, pálinkakóstoltatással várja az érdeklődőket. Előzetes bejelentkezés alapján, min. 4 fő esetén kemencés ételkülönlegességekből készült ebéd/vacsora is kérhető a kóstoláshoz. Tavasztól őszig szombatonként termelői piac és kulturális programok várják azérdeklődőket.
Cím: 2484 Agárd, Sreiner tanya

Arborétum 

Az Alcsútdobozi Arborétumot lásd a “Kirándulás a Váli-völgybe” című bekezdésnél. A szomszédos Pákozdi Pagony Arborétum és Vadaspark a Velencei-tó északi részén, 96 hektáron terül el. Az Arborétum hangulatos kis tóval, családi piknikek számára kialakított részekkel és a gyerekek számára épített “élményvárral” várja a látogatókat.
Vadasparkjában madárröpdét alakítottak ki, de látható vaddisznó, gímszarvas, muflon, őz, dámszarvas, fácán és vadpulyka is.
Az arborétum kilátójából az egész Velencei-tó elénk tárul. Érdemes ide felsétálni, hiszen már a kilátóhoz vezető séta is vadregényes az összeboruló fák alatt.
Cím: 8096 Pákozd, Mészeg-hegy

Bence-hegyi kilátó 

A Bence-hegyi kilátó új építményét 2018. márciusában adták át a 210 m magas Bence-hegyen. Az egykori olajfúró torony utódja csiszolt és színezett lőtt betonból épült, magassága 20 méter. Különleges formája leginkább egy virág kelyhére hasonlít. A kilátóból egyedi látványt nyújt a Velencei-tó, de mind a négy égtáj felé lenyűgöző panoráma tárul a látogatók elé. A kilátó nyitvatartási időben térítési díj ellenében látogatható.
Nyári nyitvatartás: 10:00 – 20:00
Téli nyitvatartás: 10:00 – 18:00

Borkóstolás, bortúrák 

Az Etyek-budai vagy a móri borvidék neves pincéinek meglátogatása egyenként vagy bortúrába szervezve, helyi specialitásokkal fűszerezett kóstolással egybekötve mámoros élményt ígér. A borkóstolásra előzetes bejelentkezés alapján várják a vendégeket a következő borászatok:

Lics Pincészet és Szőlőbirtok 

Cím: 8096 Pákozd, Csúcsoshegyi út

L. Simon Borászat 

Cím: 2484 Agárd, Bikavölgyi út 2.

Dinnyési Fertő Természetvédelmi Terület és Madárrezervátum 

Magyarország egyik legnagyobb, csodálatosan sokszínű vízimadár-közössége él a tó védett nádasaiban és láprétjein. A Madárrezervátum a tó nyugati öblében fekszik, a Duna-Ipoly Nemzeti Park Tájvédelmi körzet része. Egyedülálló, hogy e ritka madarak többsége valóban látható egy jó távcső segítségével. A ritka élőhelyek között is kiemelkedő jelentőségűek az úszólápok. Az úszólápok az elhalt vízinövényeken szigetszerű életközösséget alkotnak: tőzegpáfrány, zsombéksás, a tőzegmohák több faja, lápi csalán, és a ritka hagymaburok orchidea. Ezek a lassan mozgó, majdnem-szigetek ráadásul a tó vízminőségének fenntartásában is elsődleges szerepet játszanak, mert egyrészt szűrik, másrészt savanyítják a lúgos vizet. A látogatásra csak engedéllyel, szakvezető kíséretével van lehetőség.
Cím: 2483 Gárdony, Külterület, 2483

Futás 

Fussa körül a tavat a 28 km-es útvonalon! Ha erdei környezetre, sík futópályára vágyik, a közeli Agárdi Parkerdő Sport és Szabadidőközpontban 1.200 m-es futópálya várja a tiszta levegőben, szép környezetben sportolni vágyókat.

Gárdonyi Géza Emlékház 

A nagy magyar író 2007-ben felújított szülőházában 2009-ben a Petőfi Irodalmi Múzeum és a Heves Megyei Múzeumi Szervezet új emlékkiállítást rendezett be. A tárlat bemutatja Gárdonyi Géza életének legfőbb állomásait, irodalmi munkásságának kiemelkedő értékeit. A tárlókban naplója és műveinek legszebb kiadásai mellett néhány eredeti, személyes tárgya is megtekinthető.
A látogatók megismerkedhetnek alkotói módszerével, írói munkásságával. Az épületben egy korabeli eszközökkel és bútorokkal berendezett konyhát is láthatnak az érdeklődők.
Cím: 2484 Agárd, Sigray u. 3.

Gárdonyi Rönkvár 

Az emlékház szomszédságában található az egri vár kicsinyített mása, amely alkalmas arra, hogy történelmi játék keretében idézzék fel az érdeklődőknek a magyar történelem egyik dicsőséges eseményét. A gárdonyi várkapitány kalauzolja végig a látogatókat a váron, a kazamatarendszeren, emellett bepillantást nyernek a várvédő vitézek életébe.
Nyitvatartás: (április 1-től október 31-ig) hétfő kivételével naponta 10:00- 18:00 óráig. Egyéb időpontokban csak előzetes bejelentkezés alapján látogatható (+36 30 9054870).
Cím: 2484 Agárd, Sigray u. 3.

Golf 

A szállodától 29 km-re, Alcsútdobozon várja a golf szerelmeseit és a golfot megismerni vágyókat egy 18, és egy 9 lyukú exkluzív golfpálya.
Cím: 8087 Alcsútdoboz, Máriavölgy

Gyalogtúra lehetőségek 

Pákozd – Ingókövek – Angelika forrás-Sukoró 
táv: 10 km, szintemelkedés: 120 m

Sukoró – Angelika forrás – Nadap 
táv: 7 km, szintemelkedés: 125 m

Vértesi Natúrpark 2 gyalogtúra útvonala, látványos környezetben: 

Vidrafű tanösvény: 
13,5 km hosszú, időtartama min. 6 óra.
Két kiemelkedő látványossága a Csíkvarsai rét és az Ülőkút

Haraszt-hegyi tanösvény: 
3,5 km hosszú, időtartama 1,5-2 óra.
A Vértes egyik leglátványosabb körútvonala. Hét állomásán ritka
fajokban bővelkedő növényzettel és állatvilággal, lélegzetállító
kilátással, valamint földtani érdekességekkel ismerkedhetünk meg.

Halász Kastély 

A kápolnásnyéki Halász család a XIX. század első felében klasszicista kúriát emelt a településen, melyet 1930 körül jelentősen kibővítettek és neobarokk stílusban átalakítottak. A második világháború és az államosítás pusztításait követően 2016-ban újjászületett az épület és parkja, amelyet Velencei-tavi Kistérségért Alapítvány működtet. Kulturális központ, közösségi rendezvények, kiállítások, koncertek, előadások, művészetpedagógiai programok helyszíne. Aktuális kiállításait szállóvendégeink ingyenesen látogathatják, a recepción kapott belépőjeggyel.
Cím: 2475 Kápolnásnyék, Deák Ferenc utca 10.
Nyitvatartás: hétfő kivételével naponta 10:00-18:00 óráig

Horgászás 

Horgászni kizárólag érvényes horgászengedély birtokában, a tóra megvásárolt napi horgászjeggyel lehetséges a szálloda területén a mólónál, illetve a szállodával szomszédos csónakkikötőben. Horgászjegyet a Fogas Horgászboltban, a Velence, Fő u. 15. szám alatt tudnak vásárolni.

Kalandjátszótér 

Pákozd: 
Érdemes felkeresni a Pákozdi Pagony Arborétum és Vadaspark játszóterét. Az Arborétum alsó részén fekvő tó mellett található a nagyobb gyerekek részére ajánlott kalandjátszótér, illetve a kicsiknek kialakított hagyományos játszótér. A felnőtteket a kiépített pihenőhelyek várják.
Cím: 8095 Pákozd, Mészeg-hegy

Tordas: 
A 8,5 hektáron elterülő Kalandpark Tordasi Élményfalu változatos kikapcsolódást ígér. A Kalandpark remek színhelye egy családi, baráti, vagy céges programnak. A Westernfalu hűen tükrözi Amerika múltját, a fa építmények terei visszaviszik a látogatókat a spagetti western  filmek világába, a csárdában pedig ínycsiklandó ételek széles kínálatából válogathatnak.
Cím: 2463 Tordas, Öreghegyi út

KEMPP 

A Nemzeti Emlékhely nem csak a történelmet kedvelők számára kitűnő kirándulási célpont, de a kalandot, élményt és a kultúrát kedvelőknek is nagyszerű helyszín. Az interaktív elemekkel bővített kiállítások mellett a modern digitális tárlatvezető alkalmazás (KEMPP) segítségével barangolhatják be a parkot és a kiállításokat. Az 1848-tól napjainkig a magyar hadtörténelem főbb eseményeit kísérik végig az Emlékpark egyes elemei, melyek meglátogatását élményekkel teli katonai akadálypálya és raptor lézerharc egészíthet ki. Az Emlékparkban megrendezésre kerülő események alkalmával múzeumpedagógiai foglalkozások, bemutatók, tematikus programelemek várják a kicsiket és nagyokat.
Cím: 8095 Pákozd, 087. hrsz.

Kenutúra – vízi tanösvény túra 

A környezetismeret órával egybekötött kenutúrát maximum 35 fős csoportok számára minden évben április és október között indítják egy kb. 4 km hosszú vízi tanösvényen. A Velencei-tó nyugati nádasait túrakenukkal kb. 1,5 óra alatt evezik végig a résztvevők. A túra változatos élőhelyeken át vezet: nyílt vizeken, nád- és iszapszigetek között, illetve szűk, vadregényes, nádi ereken, ösvényeken. A tanösvény útvesztői, növény-és állatvilága hasonlatos a rezervátumban találhatóhoz, de elkerüli a madárrezervátumot, nem érint védett területeket
Cím: VVSI – 2484 Agárd, Tópart u. 17.

Kerékpártúra a tó körül 

Kerékpárbérlésre a szállodai recepción, térítés ellenében van lehetőség. Felnőtt és gyermek kerékpárok bérelhetők. Kerékpáros térkép a tókörnyék kerékpáros útvonalairól díjmentesen kérhető recepciós kollégáinktól.

Kirándulás Csákvárra 

A Vértesi Natúrpark című bekezdésben bemutatott Geszner-ház mellett ajánljuk Csákvár más látnivalóinak megtekintését is. A helység további gyöngyszemei a csodálatos Esterházy-kastély és a hozzá tartozó park, a Szent Ferenc-kápolna és a Fazekas emlékház.

Kirándulás a Csókakői várhoz és Mór nevezetességeihez 

Csókakő vára Fejér megye egyetlen, középkori eredetű vára.
A móri Lamberg-kastély megtekintése után érdemes egy sétát tenni a kastély parkjában. A barokk stílusú Kapucinus templom, a Boldog Gizella szobor, a Nepomuki Szent János szobor, valamint a Lánczos-kastély a Régi pincesor (présházak és a pincesorok) és a bormúzeum Mór legnevesebb látnivalói.

Kirándulás Martonvásárra 

Ha egy igazán romantikus sétára vágyik, látogasson el a martonvásári Brunszvik Kastélyba! A hangulatos angolparkban egy kis tó terül el, amelynek festői szigetén hatalmas, árnyas fákban gyönyörködhet. A kastélyban Beethoven emlékkiállítás, a park mellett Óvoda Múzeum működik, mely bemutatja a magyar óvodatörténet korabeli tárgyait, játékai. A kiállítás mellett a gyerekek kipróbálhatják dédszüleik gyermekkorának néhány játékát.
Cím: 2462 Martonvásár, Brunszvik u. 2.

Kirándulás Pákozdra 

A helység legismertebb látnivalói a Mészeg-hegyi ’48-as Emlékmű, a Doni Emlékkápolna és a Pákozdi Pagony Arborétum és Vadaspark (további információ az Arborétum című bekezdésnél), Tájmúzeum és Halászati kiállítás. Érdemes megtekinteni az Európa-szerte ritkaságnak számító geológiai gránitformákat, a pákozdi Ingóköveket. További két kedvelt pihenőhely a Bella-tó és az Anikó-forrás.

Kirándulás Székesfehérvárra 

Látogasson el megyeszékhelyünkre, Székesfehérvárra! Az egykori koronázó város történelmi látnivalókban igen gazdag, feltétlenül érdemes megcsodálni barokk belvárosát, régészeti és képzőművészeti gyűjteményeit, különleges és értékes köztéri alkotásait. A Városház tér az Országalmával és a Püspöki Palotával, a Romkert, a Szent István Bazilika, az Országzászló Tér a Virágórával, valamint a romantikus Bory-vár megtekintése feledhetetlen élményeket nyújt csakúgy, mint a sokszínű, hagyományos kulturális rendezvények.

Kirándulás a Váli-völgybe 

Festői környezetben, a váli és a vértesacsai vízfolyás találkozásánál terül el az Alcsútdobozi Arborétum. A 40 hektáros területen található hazánk legeredetibb angolparkja. Az újjáépített kápolna és a babaház kiállításoknak ad otthont, míg a kastélykertben elhelyezett padokon kényelmesen megpihenhetünk. A kulturális látnivalókat keresőknek ajánljuk az alcsútdobozi Habsburg-kastély maradványokat az istállóval, uradalmi épületekkel.
Cím: 8087 Alcsútdoboz, Kastély 2.
Vál településen érdemes megtekinteni a Vajda János Emlékházat, a fő utcán található Vajda János szobrot és a római katolikus templom mellett a XII-XIII. században épült középkori templomtornyot (Csonkatorony).
A Vál-völgyi kisvasút egy keskeny nyomtávú vasútvonal, ami az egykori Bicske-Székesfehérvár vasútvonal nyomvonalán épült, a felcsúti Puskás Akadémia és az Alcsútdobozi Arborétum között közlekedik.

Korda Filmpark 

Egyedülálló látványosság a filmek szerelmeseinek. Közép-Európa első filmes látogatóközpontja a Korda Filmpark. Az interaktív kirándulás és stúdiótúra műtermek és szabadtéri díszletek között mintegy 2 órás, izgalmas programot, felejthetetlen szórakozást ígér. A Filmpark előzetes regisztráció után, vezetett túra keretein belül látogatható.
Nyitvatartás: szerdától vasárnapig 10:00-18:00 óra
Cím: 2091 Etyek, Korda út 1.

Kovácsműhely, ásvány- és helytörténeti kiállítás 

A szállodától 15 perc sétára található különleges ásványokból, kristályokból és kőzetgyűjteményből kialakított ásvány- és ősmaradvány kiállítás, valamint egy régi kovácsműhely. Előzetes bejelentkezés szükséges. A látogatáshoz helyi idegenvezetés biztosított.
Cím: 2475 Kápolnásnyék, Gárdonyi u. 13.

Miska Huszár 

A maga nemében egyedülálló alkotás, amely 100 tonna betonból készült és 12,5 m magas. A monumentális huszár szobor az M7 autópálya mellett áll, Pákozdon, az ún. Bogár halmon. Ott, ahol a mondák szerint Jellasics horvát bán és császári-királyi táborszernagy állt 1848. szeptemberében. A Miskahuszár szobor a magyar huszár szimbóluma, amely a magyar katona hősiességét és bátorságát hivatott megörökíteni. A szobor a győztes magyar katona jelképe is egyben, hiszen a pákozdi diadal helyén és arra emlékeztetve a huszár egyik kezében a győzelmi zászlót tartja, a másik kezét viszont a kardján nyugtatja, jelezve, hogy készen áll bármikor a harcra, hazája védelmére.
Cím: 8095 Pákozd, Bem utca 45.

Sarvaicz Körösztje 

Az egykori kőkereszt Sarvaicz Lajos, a vadászbalesetben elhunyt hajdani tóbírónak állított emléket. Az elpusztult régi kereszt helyett emelt új kilátó feleleveníti az egykori tóbíró emlékét.
Cím: 2485 Dinnyés

Sétahajózás 

A március végétől október végéig tartó hajózási idényben többféleképpen is felfedezhető a Velencei-tó. Menetrendszerű járatok Agárdról indulnak a pákozdi Szúnyog-szigetre, amely a kirándulók kedvelt célpontja.
Pákozdon (Szúnyog-szigeten) 30 perces, Agárdon 45 perces sétahajózásokra nyílik lehetőség. Kellemes hangulatú alkonyati sétahajók indulnak Agárdról.
Egy tavat kerülő kerékpártúra részeként is érdemes felpakolni járműveiket valamelyik hajójáratra.
A hajók elő- és utószezoni, valamint főszezoni menetrend szerint közlekednek. A hajójáratok Agárdról és a pákozdi Szúnyog-szigetről  indulnak. A hajóút közben bepillantást nyerhetünk a Velencei-tó nádasainak élővilágába. Menetjegyek a Szúnyog-szigeti állomásnál a hajón, Agárdon pedig a hajóállomáson válthatók!

Tác-Gorsium 

A Gorsium Szabadtéri Múzeum – Régészeti Park a Fejér megyei Tác község határában lévő nagy római kori ásatás területén található. A közel 200 hektár nagyságú területen a Kr.u. I. században katonai tábor állt. Mára a Szabadtéri Múzeum a feltárt romterületen túl állandó kiállítás, kőtár és kulturális programok segítségével ismerteti meg a látogatót a letűnt korok világával. A római ünnepekhez igazodó programok közül – melyeket a kifejezetten erre a célra épített színtéren tartanak – az évadnyitó Floralia és a nyárvégi Ludi Romani rendezvények antik darabok bemutatásával, gladiátor játékokkal, felvonulásokkal és egyéb programokkal szolgálják az ókor kulturális örökségének terjesztését.
Cím: 8121 Tác, Ady Endre u. 56.

Várpark Dinnyés 

A Dinnyési Hagyományőrző Központtól pár perc sétára magánterületen áll az egyedülálló Várpark, amely a középkori magyar várakat mutatja be. Az építmények eredeti anyagokból készültek, kőből és fából, eredeti tájolással. A várakat egy sétány övezi, ami Nagy-Magyarország formáját ölti magára, így a várak eredeti helyükön járthatók körbe. A sétányt emlékoszlopok övezik, melyek mindegyike egy-egy magyar királynak, kormányzónak, fejedelemnek állít emléket. A makettek minden korosztály számára élményt jelenthetnek, a tárlatvezetés lehetőséget ad a történelmi ismeretek elmélyítésére.
Cím: 2485 Dinnyés – Gárdony, Kossuth u. 17.

Velencei-tavi Galéria 

A régi magtár épület teljes átalakításával jött létre a színvonalas, időszaki kiállításoknak, zenei rendezvényeknek helyt adó Velencei-tavi Galéria. A tervezői bravúrnak köszönhetően a régi értékek megtartása mellett 3 szinten összesen 340 m2 hangulatos kiállító és hangversenyterem jött létre. A Gárdonyi Géza Emlékház melletti területen található, a rönkvár szomszédságában.
Cím: 2484 Agárd, Sigray u. 1.

Vértesi Natúrpark 

Hazánk egyik legszebb vidéke természeti, kulturális és történelmi látnivalókban is gazdag. A dolomithegység erősen szabdalt felszínén ritka fajokban bővelkedő növényzettel és állatvilággal, valamint földtani érdekességekkel ismerkedhetünk meg. Alföldi tájat idéző hangulatot varázsol a gémeskút, a szürkemarha gulya, a majorsági épületek, a vizes élőhely gazdag növény- és állatvilága. A régmúlt idők nyomába a csákvári Geszner-házból induló pusztabuszozással is betekinthetünk a 15-20 fős ekhósszekerekkel. A Natúrparkban 2 lenyűgöző gyalogtúra útvonal, a Vidrafű tanösvény és a Haraszt-hegyi tanösvény is csalogatja a különleges természeti értékekre kíváncsi vendégeket. Mesés környezetben épült a csákvári Geszner-ház, természettudományi kiállítását vetítéssel egybekötött ismeretterjesztő előadás egészítheti ki, amely mélyebb betekintést enged a természeti látnivalók körébe. A Vértes-hegység peremén épült Bolgártanya változatos csoportos gyermekprogramokat kínál, mint a bálagörgetés, puli csalogatás, nyúlvadászat, fazekas foglalkozás, méhészet bemutatása, stb.

Velence Korzó és Szabadstrand 

A 20 hektáron kialakított kereskedelmi, szórakoztató és turisztikai központ egyszerre nyújtja egy városközpont, egy közösségi és rendezvénytér, egy sétálóutca, szolgáltatóház, egy igényes és modern szabad strand, rekreációs szabadidős tér esszenciáját.
Cím: 2481 Velence, Tópart utca 47.

Vörösmarty Mihály Emlékház és Csajághy Laura Szabadtéri Színpad

A kiállítás a legfontosabb dokumentumok segítségével mutatja be a költő életútját, pályaképét és a – szinte halála pillanatában kezdődött – Vörösmarty-kultusz történetét.
A költő születésének 200. évfordulójára újjárendezett kiállítás a XIX. század biedermeier hangulatát idézi.
A szobák berendezése, a bútorok, a tárgyak olyanok, amelyekhez hasonlók Vörösmarty hétköznapi világát alkották. Bár kevés az eredeti relikvia, itt található a költő íróasztala – rajta a Szózat kézirat-változataival, egy intarziás komód, mely a család hagyatékából való, s egy kobaltkék keretben apró pöttyökkel, virágokkal díszített tál.
A Vörösmarty Emlékmúzeum a falu központjából induló Vörösmarty utcából csak gyalogszerrel, illetve kerékpárral közelíthető meg, mivel az utcát keresztező vasútvonalon csak gyalogos átjárót nyitottak.
A Csajághy Laura Szabadtéri Színpad nevét Vörösmarty Mihály felesége és múzsája után kapta. A szabadtéri színpad Vörösmarty Mihály egykori otthonának épülete, Vörösmarty Emlékház mögött található.
Cím: 2475 Kápolnásnyék, Vörösmarty u. 31.

Vörösmarty pince 

Az egykor Vörösmarty Mihály tulajdonában álló, nádfedeles, egyszerű épületegyüttes – amelyhez korábban szőlőültetvény is kapcsolódott – a Bence-hegyre vezető Panoráma út és Csongor utca sarkán áll. A Kápolnásnyéken született Vörösmarty Mihály itt töltötte gyermekéveit és életének utolsó éveit. Több versét is itt írta, a táj szépsége sokszor megihlette. A manapság egyre népszerűbb ital, a fröccs elnevezése is Vörösmartyhoz köthető, aki a Fóti dal című költeményében említi meg a szódával higított bort: „fölfelé megy a borban a gyöngy”. A pince és „fröccs terasz” időszakosan látogatható, alkalmankénti megnyitásakor egyedi gasztronómiai élmény részesei lehetünk.

Wakeboard 

A nyári időszakban Velence északi partján, a Venice Beach Cable Park-ban kiépített pályán várják az extrém sport iránt érdeklődőket.
Cím: 2481 Velence, Strand utca 1.

MOSATÁSI ÁRLISTA

Urak 

Ing 2100 Ft/darab
Ingpulóver 1700 Ft/darab
Póló 1500 Ft/darab
Trikó (Alsóing) 1500 Ft/darab
Alsónadrág 1000 Ft/darab
Pizsama 2000 Ft/darab
Zokni 500 Ft/darab
Farmer 2800 Ft/darab
Melegítő 3000 Ft/darab
Zakó (vegytisztítás) 3600 Ft/darab
Nadrág (vegytisztítás) 3300 Ft/darab
Kabát (vegytisztítás) 4100 Ft/darab
Pulóver (vegytisztítás) 3000 Ft/darab
Nyakkendő (vegytisztítás) 1200 Ft/darab
Mellény (vegytisztítás) 2000 Ft/darab

Az árváltoztatás jogát fenntarjuk.

Hölgyek 

Ruha (mosás) 3000 Ft/darab
Blúz (mosás) 2100 Ft/darab
Póló 1500 Ft/darab
Pulóver (mosás) 1700 Ft/darab
Hálóing 2100 Ft/darab
Kombiné 2100 Ft/darab
Női alsó 1000 Ft/darab
Melltartó 500 Ft/darab
Farmer 2800 Ft/darab
Melegítő 3000 Ft/darab
Ruha (vegytisztítás) 3600 Ft/darab
Blúz (vegytisztítás) 3300 Ft/darab
Pulóver (vegytisztítás) 3300 Ft/darab
Szoknya (vegytisztítás) 3300 Ft/darab
Nadrág (vegytisztítás) 3300 Ft/darab
Blézer (vegytisztítás) 4100 Ft/darab

Az árváltoztatás jogát fenntarjuk.