• A túrákhoz a kerékpárt és sisakot biztosítjuk.
  • A túrák a hét bármely napján, előre egyeztetett időpontban  indulnak, a minimális csoportlétszám 4 fő, időtartam kb. 2,5 óra. Jelentkezni a +36 70 365 1343-as telefonszámon, vagy az iroda@ebiketoursgardony.hu e-mail címen tudtok.
  • A túra útvonala a jelentkezők képességének függvényében alakul.
  • Kérjük, hogy a kerékpárok előkészítéséhez adjátok meg testmagasságotokat!
  • Baráti társaságok esetén további lehetőséget biztosítunk borkóstolásra, vagy ebédre, ez esetben kérjenek egyedi ajánlatot!

A Velencei-tó környékére érkezők egyik legkedveltebb időtöltése, hogy önállóan, családdal vagy barátokkal körbebiciklizik a tavat. Van azonban egy újabb bringás lehetőség, amellyel éppen annyi segítséget kapunk meglévő erőnkhöz, fittségünkhöz, amennyit szeretnénk, ez pedig az e-bike. Ráadásul nem is csak e-bike, azaz elektromos rásegítéssel működő bringa, hanem e-mountain bike, elektromos hegyi kerékpár.

Az e-bike abban más a hagyományos kerékpárokhoz képest, hogy elektromos rásegítéssel segíthetjük haladásunkat. Ez azt jelenti, hogy saját erőnkhöz mérten, magunk szabályozhatjuk, hogy mennyi elektromos segítséget veszünk igénybe a tekeréshez. Mivel az e-hegyi kerékpár túrák terepen zajlanak, a Velencei-hegységben kisebb-nagyobb emelkedőin ez hatalmas segítség és nem mellékesen örömforrás is.

További és talán legnagyobb előnye, hogy egy ilyen kerékpár nyergében a családok vagy baráti társaságok tényleg együtt tudnak haladni.

A terep e-bike használatát 12-14 éves kortól, vagy 140 cm testmagasságtól kezdődően, kb. 60 éves korig ajánljuk, hisz ez a bicikli önmagában sokkal súlyosabb, mint a hagyományos kerékpár. A menet közben történő hirtelen fékezések vagy a terepviszonyok gyors változásai, komoly odafigyelést és valamennyi fittséget követelnek.

Ezt a fajta bringát is azoknak ajánljuk, akik magabiztosan tudnak biciklizni, tehát ha nem tudunk, akkor lehetőleg ne ezzel a biciklivel kívánjunk megtanulni.

A túrák előtt a túravezető minden esetben részletesen elmagyarázza a bringa használatát, veszélyeit, különböző részeit, hol vannak a váltók és hogyan tudjuk őket működtetni, és hogyan kezeljünk az elektromos rásegítés fokozatait. Minden esetben felhívja a figyelmet a bringa használatának veszélyeire, és elmagyarázza, hogy hogyan tudunk leginkább balesetmentesen közlekedni vele csoportban, terepen.

Ez a fajta bringázás nem egy bámészkodós, fotózós típusú, hanem egy magas fokú koncentrációt kívánó, a napi hajszából teljesen kiragadó és a végére fizikálisan kellemesen lefárasztó túra típus.

További információk:

Az ár-és programváltozás jogát fenntartjuk.